Reverse osmose


De doorlaatbaarheid van het membraan kan zo klein zijn, dat praktisch alle verontreiniging (zoutmoleculen, bacteriŽn en virussen) gescheiden worden van het water. Bij een reverse osmose (omgekeerde osmose) proces vindt molecuulscheiding plaats door een semi-doordringbaar membraan.

werkingsprincipe van reverse osmose
Osmose is een natuurlijk fenomeen. Indien men twee oplossingen met verschillende zoutconcentratie scheidt door een semi-doordringbaar membraan, zal het zuivere water door het membraan stromen van de minst geconcentreerde oplossing naar de meest geconcentreerde oplossing. Zo worden de "osmotische" drukgehalten van de twee oplossingen in evenwicht gebracht.


Om het omgekeerde van osmose (reverse osmose) te creŽren wordt in hetzelfde proces mechanische druk gezet op de oplossing met de hoogste concentratie. Wanneer de (pomp) druk hoger wordt dan de osmotische druk van de oplossing zal zuiver water door het semie-doordringbaar membraan gaan stromen. Op deze manier wordt uit een geconcentreerde oplossing zuiver water geproduceerd.

Geonwater BV heeft een breed leveringsprogramma van reverse osmose systemen. De capaciteit varieert van 100 liter per uur voor de kleinste systemen tot 30.000 liter per uur voor de grootste gestandaardiseerde installaties. Voor een zeer breed scala aan toepassingen kan Geonwater BV u een passend reverse osmose systeem bieden.

Voor meer informatie over ons leveringsprogramma verzoeken wij u contact op te nemen, dit kan telefonisch, per mail of eenvoudig via onderstaand reactieformulier.

Bekijk onze reverse osmose leaflets.