top of page
Mengbed_1.jpg

Demiwater Patronen

Demiwater patronen zetten drinkwater om in gedemineraliseerd water met een geleidbaarheid die kleiner is dan 1 μS/cm.

De filters kunnen direct op het waterleidingnet worden aangesloten waardoor deze zeer flexibel kunnen worden ingezet.

Wanneer de harsen verzadigd zijn met de opgeloste zouten, kan het filter eenvoudig met behulp van een bypass kraan worden losgekoppeld en bij ons omgewisseld worden.

2022Demiwater.JPG

Demiwater Patronen

Demineralisatiefilter(s) zetten drinkwater om in gedemineraliseerd water. De kwaliteitsgrens voor de geleidbaarheid kan hierbij vrij worden gekozen. De filter is compact, economisch en opgebouwd uit drukbestendig materiaal, gevuld met anionische en kationische harsen.


De filter kan direct op het waterleidingnet worden aangesloten. Het ruwe water gaat door het hars bed die de zouten, het koolzuur en de silicaten bindt. Op deze manier wordt gedemineraliseerd water verkregen met een elektrische geleidbaarheid die kleiner is dan 1 μS/cm.


De hoeveelheid water die kan worden gedemineraliseerd is afhankelijk van de hoeveelheid zouten die zich bevinden in het toegevoerde water.

De harsen zijn verzadigd als na enige doorstroming van de patroon de geleidbaarheid van het gedemineraliseerde water niet meer onder de grenswaarde komt. Geonwater laat deze verzadigde hars regenereren, waardoor deze opnieuw kan worden ingezet. Dit levert besparing op voor zowel de kosten als het milieu.  

 

Optioneel wordt de filter uitgevoerd met een geleidbaarheid sensor voor het geproduceerde water. De geleidbaarheid is aangegeven op een display een grenswaarde kan worden ingesteld en worden gesignaleerd.

Wilt u gebruik maken van onze service bij het gebruik van Demiwater patronen, neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen over dit proces.  

Download: Demipatronen

bottom of page