top of page
geon_sep14_016 (1).jpg

Proces Automatisering 

Om uw installatie volledig te ondersteunen, maken wij gebruik van innovatieve hard- en software. Wij verbinden hiermee data en processen zodat systemen geautomatiseerd en/of gemonitord kunnen worden en u controle heeft over uw proces.

Flexibele besturing, volledig geautomatiseerd, op maat gemaakt of aangepast aan de reeds bestaande procesomgeving behoren allemaal tot de mogelijkheden.

proces automatisering.jpg

Proces Automatisering 

Om uw installatie volledig te ondersteunen, maken wij gebruik van innovatieve hard- en software. Wij verbinden hiermee data en processen. Zo hebt u altijd de controle over uw proces. Of het nu gaat om besturingstechniek of analyses, beide gebieden hebben als functie om de werking van het waterbehandelingssysteem aan te sturen, te monitoren en te controleren. Geonwater streeft ernaar om de besturing zo functioneel mogelijk op te zetten, naar de laatste stand van techniek.

Afhankelijk van de wensen van de klant wordt een besturingssysteem samengesteld. Een Proces & Instrumentation Diagram (P&ID) dient hierbij als basis. Besturingen kunnen variëren van een standaard microprocessor voor een waterontharder of filter tot een compleet besturingspaneel met hoofdstroomverdelers, PLC besturing, pompregelingen, frequentieomvormers, interfaces, etc. Gekozen kan worden voor gestandaardiseerde automatiseringsprocessen of desgewenst wordt voor uw installatie software op maat geprogrammeerd.

Door de inzet van sensoren neemt een machine de omgeving waar of kan informatie verzameld worden waarmee in industrie en informatica processen bestuurd kunnen worden. De meeste sensoren zijn elektrisch of mechanisch uitgevoerd, softwarematige en 'virtuele' sensoren zijn ook mogelijk.

 

Sensoren die in waterbehandelingssystemen veelvuldig worden toegepast zijn o.a. flowsensoren, drukopnemers en niveausensoren. Het uitgangssignaal van een sensor kan een digitale- of analoge input genereren voor een besturing en/of regeling. De keuze voor een type sensor hangt af van de te verzamelen informatie.

De Technisch Engineers van Geonwater kunnen u hierin adviseren bij de automatisering van uw processen en stemmen de keuze af op zowel de installatie als de vraag van de klant. 

bottom of page