top of page
shutterstock_563709478.jpg

Huishoudelijk gebruik

Water kan behoorlijke hoeveelheden calcium en magnesium bevatten. Hieruit vormt zich kalkaanslag. Onze waterontharders verwijderen kalkvormende deeltjes op basis van ionenuitwisseling uit het water.

Hierdoor bevordert de levensduur van leidingen en water verbruikende apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser of koffiezetapparaat. Daarnaast neemt de efficiëntie van ketels, boilers en geisers toe dankzij het ontkalkte water.

U bespaart dus water en daarmee energie, geld, en het is een milieubewuste keuze.

Nooit meer kalkaanslag?

 

Onze waterontharders werken met een filtertank, gevuld met hars, dat de kalk uit het water haalt. Na een bepaald waterverbruik is de hars verzadigd en moet het "geregenereerd" worden. Dat gebeurt door middel van een spoeling met een zoutoplossing, die in de zoutbak wordt aangemaakt. Dankzij de zoutspoeling gaat alle kalk van de hars af en kan de ontharder weer kalkvrij water leveren. Het spoelwater met alle kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Geonwater ontharders zijn voorzien van de meest geavanceerde technieken zoals een volume gestuurde microprocessorbesturing. Regeneratie vindt voor het merendeel plaats op basis van waterverbruik, dus alleen wanneer de harsen zijn verzadigd. Dit voorkomt onnodig verbruik van zout en water. Daarnaast kan de besturing ook op tijd regenereren doordat de besturing is voorzien van vooruitdenkende software. Dit betekent dat wanneer er tijdens een aaneengesloten periode weinig tot geen water verbruikt wordt (bijvoorbeeld tijdens uw vakantie) de ontharder uit zichzelf gaat regenereren.  Dit is om bacterievorming tegen te gaan.

Wilt u graag een waterontharder voor uw woning aanschaffen? Laat het ons weten. Wij werken hierbij samen met installateurs uit het hele land om u van de juiste service te voorzien.

bottom of page