top of page
Cardridgefilters_3.jpg

Grondwaterzuivering (Filtratie)

Ongewenste elementen in het water kunnen nadelige gevolgen hebben voor processen of systemen.

Filtratietechnieken kunnen dan een oplossing bieden waarbij de diversiteit aan filtratieapparatuur en filtermateriaal oneindig is.

Geonwater denkt hierin graag met u mee en delen daarbij onze jarenlange ervaring en expertise om met u te komen tot een voor u passende oplossing.

2022Grondwaterzuivering.JPG

Grondwaterzuivering (Filtratie)

Grondwater kan grote hoeveelheden ijzer bevatten, maar ook mangaan kan een ongewenste waarde hebben. Dit heeft in veel gevallen nadelige gevolgen voor processen en producten in bijvoorbeeld de industrie, de tuinbouw en/of de veeteelt.
In opgeloste toestand, is ijzer niet zichtbaar. Zodra het echter met zuurstof in aanraking komt, verandert dit naar een colloïdale vorm. Hierdoor kleurt het water bruinig en zal het na verloop van tijd uitzakken in een laagje ijzerslib.

De samenstelling van het grondwater, de voorfiltratie en het pakket van eisen en wensen vormt de basis voor het ontwerp bij behandeling van grondwater. Expertise van een specialist is hierbij van groot belang om te komen tot de juiste filtratietechniek en het daarbij behorende filtratiemateriaal. Geonwater biedt bijvoorbeeld effectieve en kostenefficiënte oplossingen waarbij het grondwater in een gecontroleerde omgeving intensief belucht en ontgast. Het colloïdale ijzer dat hierbij vormt, wordt vervolgens gefiltreerd op een filterbed van o.a. gegloeid filterzand.

De gevormde ijzerverbindingen die worden opgevangen in het filterbed versterken de werking van het filter. Deze dienen echter ook periodiek (deels) te worden verwijderd middels een spoeling. In dit systeem kan deze spoeling met gefilterd water worden uitgevoerd met behulp van de bronpomp. Tijdens een spoeling wordt het water gefilterd via één van de tanks om daarna in hoge snelheid en in tegengestelde richting de ander tank terug te spoelen.

Om te kijken welke toepassing voor uw proces het meest geschikt is, bekijken wij graag met u de analyses van het grondwater en denken wij met u mee om te komen tot een installatie die wij in eigen beheer ontwerpen, bouwen, installeren en onderhouden.

Download: Brochure Ontijzering 

bottom of page